Dernekpazarı İlçe Müftülüğü Resmi Web Sitesi
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

KUR'AN-I KERİM

HADİS-İ ŞERİF

DUALAR

Dua

İLMiHAL

DİYANET TV

DİYANET RADYO

DİYANET KURAN RADYO

KUR'AN ÖĞRENİYORUM

MEVZUAT

EHYS Sistemi

EHYS

DİBBYS

Ulucami İcazeti Muhteşem Oldu

Tarih 19 Haziran 2010, 15:52 Editör

Çaykara Ulucami Köyü Kur'an Kursu dönem sonu icazet merasimi herkesi bir araya topladı. Yaşlı alimlerden , kurralardan, görevdeki hocalardan tüm meslek erbabından Kur'an dostlarını bir araya getirdi. Herkes çok mutlu idi. Erkekler Merkez Camiinde hanımlar ise Kur'an Kursunun altındaki çay alım yerinde programı takip ettiler. Sabah saat 10.00 da başlayan program saat:14.00 da sona erdi.

Bayanlara, Çaykara Müftümüz Paşa BEKTAŞ ve Emekli ve Bölgenin tanınmış alimlerinden Ahmet YAŞAR Hocaefendi sohbette bulundular. Hanımlar kendi aralarında öğrencilerin ve hoca hanımların programını devam ettirdiler. 400 civarında hanımın iştirak ettiği program hanımlar tarafından dikkatle takip edildi.

Erkekler merkez camiinde camiyi doldurdular.Tesbit edebildiğimiz kadar Hacı Bekir Efendi, İlçe Müftümüz Abdullah AKSOY, Çaykara Müftüsü Paşa BEKTAŞ, Of Müftüsü Mehmet GENÇ, Emekli vaizlerimizden Ali DÜZENLİ  ve Ahmet YAŞAR Hocaefendi sohbette bulundular. Sonunda duayı Ahmet YAŞAR Hoca efendi  yaptı. Kurralardan Mahmut SARICA Hoca efendi vücuh üzre Kur'an okudu, ilerlemiş yaşına rağmen lütfu ilahi ile güzel bir kıraatte bulundu. Yine Kurralardan Ahmet KIROĞLU Hoca efendi de katılımcılar arasında idi. Of Vaizi Hüseyin GÜVELİ, Emekli Çaykara vaizi Ali KARAÇAY , Çaykara'dan Of'dan ve Dernekpazarından bir çok hoca efendi de orada idi.

Kurs yetkilisi İsmail ÜSTÜN hoca memnuniyetini belirterek katılımcılara dua etti ve teşekkürlerini sundu.

Merasimin sonunda tüm davetlilere ikramda bulunuldu.Alışılmışın dışında, maddi bir bir yardım talebi olmadı.

Bu haber 1234 defa okunmuştur.

Kaymakamlık Bayramlaşma Proğramı

Kaymakamlık Bayramlaşma Proğramı İlçemiz kaymakamlığınca Ramazan Bayramı nedeniyle , bayramlaşma proğramı planlandı.

İlçe Müftümüz'den Köprübaşı'nda Konferans

İlçe Müftümüz'den Köprübaşı'nda  Konferans Köprübaşı İlçe Müftülüğümüzce düzenlenen Kutlu Doğum Haftası Konferansına mütevazi bir katılım oldu. İlçe Müftümüz ...

BİMER

HAFTANIN HUTBESİ